16 октября 2010 г.

НОВИНИ

Виплата зарплати двічі на місяць

Верховна Рада ухвалила закон, відповідно до якого заробітна плата повинна виплачуватися співробітникам не менше двох разів на місяць. За законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (відносно термінів виплати заробітної плати)» проголосували 229 народних депутатів.

Як повідомляє кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, згідно з прийнятими змінами, заробітна плата має виплачується співробітникам регулярно у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом працедавця, як мінімум двічі на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів і не пізніше ніж через сім днів після завершення періоду, за який здійснюється виплата.

www.biz.liga.net

Зменшення середньої зарплати

У серпні середня заробітна плата знизилася порівняно з липнем на 3,7 %, або на 87 грн, тобто до 2280 грн. Про це повідомив Державний комітет статистики.

Найвищий рівень зарплат зареєстрований у Києві, де середня зарплата склала 3431 грн. Найнижчі показники зафіксовані у Тернопільській області, де середня зарплата за місяць склала 1708 грн.

З метою поліпшення інформаційного забезпечення користувачів Держкомстат з 2010 р. почав використовувати комбінований підхід до збору інформації по ринку праці, відповідно до якого підприємства, у яких 50 співробітників і більше, досліджуються у повному об'ємі, з кількістю працівників від 10 до 49 – вибірково, а зі штатом менше 10 осіб – щомісячно не досліджуються.

У липні середньомісячна заробітна плата зменшилась порівняно з червнем на 0,2 %, або на 6 грн, тобто до 2367 грн. Як повідомлялося раніше, у червні середня заробітна плата підвищилася порівняно з травнем на 7,8 %, або на 172 грн – до 2373 грн.

www.reuters.com

Комментариев нет:

Отправить комментарий