23 октября 2012 г.

№ 10 (154) Соціальне забезпечення


№ 10 (154) Соціальне забезпечення


Головний герой роману Маріо П’юзо «Хрещений батько» (The Godfather), дон Корлеоне, говорив: «Нічого особистого, це просто бізнес». Фраза стала крилатою у жорсткому корпоративному світі, де усі зусилля спрямовані на те, щоб досягти головної мети – заробити якомога більше грошей. І хоч первісний сенс змінився – він не той, що вкладав у свої слова легендарний книжковий гангстер – основну суть бізнесу цей вислів відображає досить чітко. Тільки от мудрі керівники успішних компаній давно дійшли висновку, що зовсім виключити «особисте» не вдасться – тому що жодна організація не може бути успішною без працівників, а люди – це завжди щось особисте. Саме такій – людській (чи навіть людяній?..) частині бізнесу ми присвятили жовтневий номер журналу. Наші експерти дали поради стосовно теми «Соціальне забезпечення», що стануть у пригоді вам, шановні кадровики.
Вікторія Кравченко розповіла про встановлення та обчислення страхового та трудового стажу.
Вікторія Голуб розкрила тему призначення пенсії за віком.
На пенсіях для наукових та науково-педагогічних працівників зупинилася Ніна Демченко. Зокрема, автор описала перелік та порядок подання документів, які необхідні для оформлення наукової пенсії.
Надія Братаніч розповіла, які пільги надаються працівникам, що зайняті на роботах зі шкідливими та важкими умовами праці. Автор наголошує: ці пільги надаються тільки на підставі результатів атестації робочих місць згідно з умовами праці.
Павло Барицький зупинився на пільгах та компенсаціях громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. 
Про перевірку документів, письмову відмову від трудового договору та ін. розповіли Павло Ходаковський та Ольга Нікітіна. Експерти зазначили, які документи можуть вимагатися для того, щоб не допустити порушення захищених прав претендентів.
Максим Льовкін та Кирило Примак детально розглянули моменти, які пов’язані з відновленням трудових книжок.
Михайло Парапан проаналізував основні нововведення, які нас очікують, коли набуде чинності Закон України «Про зайнятість населення».
Катерина Папиш у рубриці «1С: поради кадровикам» розповіла, як відобразити листок непрацездатності по вагітності та пологах.
У рубриці «HR-аспект» Олена Ковтун пояснила, що таке бренд роботодавця та чим він цінний для компанії, дала поради щодо того, як його розвивати.
Питання відносно порядку проведення вакцинації, обов’язковості її здійснення, а також відповідальності працівників підприємства за відмову від щеплень розкрив Ігор Литвин у рубриці «Охорона праці».

Щоб придбати цей номер журналу, звертайтесь в редакцію


Комментариев нет:

Отправить комментарий