23 января 2015 г.

Залишити кращих



Не секрет – для того щоб кожна організація злагоджено працювала та процвітала, необхідна команда професіоналів. Не секрет і те, що в кожній команді (навіть професіоналів) зустрічаються працівники, які тягнуть бізнес у прірву, або ж, як у байці «Лебідь, щука і рак» – хто куди: хтось відсиджується на робочому місці, роблячи вигляд завантаженості справами; хтось, отримуючи чергове завдання від керівництва, відтягує час для його виконання, а в результаті роботу виконують інші колеги; хтось працює за прин­ципом кумівства… Даний перелік нероб можна продовжувати безкінечно. Впевнена, вам хоч раз у житті доводилося з ними працювати.
Варто зазначити, що цей навіть незначний відсоток працівників можуть вибити з колії роботу всього іншого персоналу, старанних та відповідальних людей, які, дивлячись на колег-нероб, їх демотивують.
Аби залишити кращих, вдосконалити кадровий склад підприємства і існує атестація персоналу, якій ми присвятили перший номер журналу в 2015 р., тим більше, що дана тема в минулому році та в цьому дуже актуальна.
Не всім відомо, що проведенню атестації передує виконання великого об’єму роботи, в т. ч. і працівників відділу кадрів. Адже саме вони готують, організовують атестацію. Запропонувати працівників, які входитимуть у склад комісії; підготувати кількість і склад співробітників, котрі будуть атестуватися; пояснити працівникам, з якою метою проводиться атестація, її алгоритм; підготувати всі необхідні кадрові документи – це лише побіжний перелік обо­в’язків працівників кадрових служб.
На цих та багатьох інших моментах зупинилися експерти  чергового номера журналу «Праця і Закон».
Зокрема, Ігор Стариков у своєму матеріалі розповів про організацію проведення, склад комісії, критерії оцінювання при атестації персоналу.
На алгоритмі для кадровиків під час атестації робочих місць за умовами праці акцентували увагу Наталія Анохіна та Марія-Анна Гринів.
Олеся Умнова наголосила на правах працівників під час атестації.
Євгенія Сьомочкіна відповіла на актуальні питання, які виникають при атестації працівників. А саме: її обов’язковість, звільнення від атестації, організаційні питання її проведення, наслідки для працівників, звільнення за результатами атестації, оспорювання результатів тощо.
На особливостях, алгоритмі, необхідних документах при атестації зупинилися Олексій Волохов та Юлія Шпига. Враховуючи положення чинного законодавства, експерти наголошують, що процес атестації керівників можна розділити на декілька стадій: вирішення питання про проведення атестації; створення атестаційної комісії; підготовка документів для проведення атестації; засідання атестаційної комісії; прийняття рішення, результати атестації.
Про категорії співробітників, які підлягають атестації, та звільнення за її результатами розповіла Ірина Шляховська.
Єлизавета Симбірська розказала про святкові та неробочі дні у 2015 р.
У рубриці «1С: поради кадровикам» Ольга Словачевська показала, як відобразити кадрове переміщення в програмі 1С.
Інна Харченко у рубриці «HR-аспект» описала відбір кандидатів до кадрового резерву.
Владислав Панфілов розповів про боротьбу з палінням в організації у рубриці «Охорона праці».
Шановні читачі та експерти журналу «Праця і Закон»,
редакція Видавництва HRD бажає вам порозуміння в колективі та здійснення творчих задумів у році, що наступив. Нехай для вас 2015 р. буде роком миру та фінансового процвітання!
Із побажанням
працювати в команді
професіоналів,
Катерина Гарманчук,
головний редактор

Комментариев нет:

Отправить комментарий