14 ноября 2012 г.

Потурбуватися про завтра


Не секрет, наскільки важливо компанії організувати безпеку зовні. Але практика бiзнесу свiдчить: не менш важливо це зробити i зсередини.
Відомий американський діяч Сайрус Венс колись сказав: «Найбільш захищений той, хто насторожі, навіть коли нічого не загрожує». А хіба не так? Людина повинна убезпечити себе ще до того, як зіштовхнеться з непередбаченими ситуаціями, що можуть принести немало клопоту. Цей вислів повинен стати гаслом i для керівників підприємств, і для працівників кадрових служб, які мають можливість застерегти компанію від проблем ще на стадії відбору працівників. Головне  – правильно обрати метод, який допоможе захистити від недобросовісних кандидатів. Тож нема сумнiвiв: працівники кадрових служб грають важливу роль у забезпеченнi кадрової безпеки.
На сторінках листопадового номера журналу «Праця і Закон» ви, дорогі читачі, знайдете багато корисної  та практичної інформації, яка пов’язана з питаннями кадрової безпеки компанії.
Зокрема, Павло Ходаковський та Олеся Павлинська описали основні питання, на які слід звернути увагу при працевлаштуванні керівника. Експерти наголошують, що особливо пильним слід бути у випадку, коли керівник не є власником підприємства, а лише найманим робітником, тобто коли інтереси керівника та власників можуть дещо не співпадати.
Галина Таран зазначила особливості прийому на роботу працівника, який буде нести матеріальну відповідальність.
Вероніка Аблова надала поради на випадок, якщо колишній працівник подасть рішення суду про його поновлення на роботі.
Юрій Чумак та Ксенія Забродська розповіли про те, як попередити витік інформації за допомогою договорів про нерозголошення інформації.
У діяльності кожного роботодавця виникають ситуації, коли потрібно встановити певні обставини, наприклад, визначити винного у заподіянні шкоди або вчиненні дисциплінарного проступку. На нюансах порядку проведення службового розслідування зупинився Сергій Сільченко.
На тому, як вирішувати спори між працівником та роботодавцем, що з’являються у процесі роботи, наголосила Марія Смуток.
Олена Зайцева зупинилася на актуальних правилах документообігу в Україні.
У статті Таїсії Мєдвєдєвої піде мова про аспекти співпраці з топ-менеджерами.
Тетяна Сорокопуд розповіла про те, в яких саме випадках роботодавець може відкликати працівника з відпустки, також автор дала поради щодо правильного оформлення даної процедури.
Деякі співробітники в рамках своїх службових обов’язків працюють з конфіденційною інформацією. У рубриці «1С: поради кадровикам» Богдан Нетудихата розповів про те, як розмежувати доступ до певних даних.
Безумовно, поняття кадрової безпеки компанії не буде повним без грамотної системи безпеки праці людей. У листопадовому номері журналу «Праця і Закон» увазі читачів у рубриці «Охорона праці» представлений матеріал, в якому експерти з компанії Danone діляться досвідом впровадження в життя компанії культури безпеки та системи охорони праці. Програма WISE націлена на те, щоб попередити нещасні випадки на підприємстві. Автори стверджують: найбільш вагомий ефект від роботи над питаннями безпеки – впевненість, що всі співробітники компанії повертаються здоровими до своїх родин. Наприклад, створене відео за участю дітей працівників компанії, які звертаються до батьків з проханням бути обережними та дотримуватися правил безпеки. Ірина Маркіна та Неллі Шиліна акцентують увагу на тому, що керівники підприємств повинні бути прикладом у цьому питанні, демонструючи безпечну поведінку.
Як зрозуміти, коли претендент на посаду під час інтерв’ю говорить неправду? Поради від експерта Ольги Марченко ви знайдете у рубриці «HR-аспект».

Із побажанням надійних
та порядних працівників,
Катерина Гарманчук,
відповідальний редактор


Комментариев нет:

Отправить комментарий