21 мая 2013 г.

Вдале поєднання


Поєднувати роботу з навчанням на сьогодні доводиться багатьом працівникам. Це давно ні для кого не дивина, а скоріше вимога часу. Про своє подальше працевлаштування студенти замислюються ще за партою навчального закладу. При цьому  фразу «Забудьте те, чому вас навчали в університеті/школі» чує чи не кожен новенький працівник при прийомі на роботу.
Важливим аспектом вдалого поєднання роботи та навчання є розуміння роботодавця – те, як він ставиться до працівника, який виявив бажання навчатися. Деякі компанії навіть всіляко сприяють тому, щоб підлеглий і здобував нові знання, і працював, а після закінчення навчання – продовжував роботу. Підтвердженням  є дані дослідження, проведеного порталом hh.ua у квітні цього року. 77 % опитаних офісних працівників отримували додаткову освіту за рахунок роботодавця. Тренінги та семінари розвитку професійних навичок найбільш популярні серед українських роботодавців.
При цьому важливо, щоб і сам працівник відчував необхідність такого навчання, адже у протилежному випадку роботодавець викине на вітер гроші, а робітник – час та нерви.
Експерти травневого номера журналу «Праця і Закон» детально розглянули актуальні питання, пов’язані з роботою та навчанням працівників.
Гліб Щербак розкрив тему прийняття на роботу працівників, які перший раз вступають у трудові відносини, та описав  особливості оформлення трудових відносин з ними.
Юлія Черкашіна зазначила, що новий Закон «Про зайнятість населення», який набрав чинності 1 січня 2013 р., запровадив нові правила, за якими регулюються взаємовідносини між потенційними роботодавцями та майбутніми працівниками. «Врегулювання стажування студентів на законодавчому рівні стало приємною новинкою цього Закону», – говорить автор. Детальніше читайте у статті.
Про навчання за рахунок роботодавця розповів Ігор Стариков.
Оксана Гербач розкрила тему оформлення на роботу тимчасового працівника.
Юрій Чумак та Ксенія Забродська наголосили на особливостях оформлення праці неповнолітніх.
Про порядок надання, оформлення та оплати відпусток для працюючих студентів розповіла Марина Волкова.
Вероніка Аблова розглянула питання, які можуть виникнути у роботодавця, якщо працівник підвищує свій кваліфікаційний рівень вже наявної вищої освіти чи отримує другу вищу освіту.
Михайло Парапан та Богдан Слободян зупинилися на особливостях оформлення та оплаті підвищення кваліфікації працівників.
Інеса Летич розкрила питання компенсації ЄСВ роботодавцям, які створюють нові робочі місця.
Ніна Демченко в свою чергу зазначила про надання допомоги по безробіттю.
Про обчислення робочого часу та часу відпочинку при запровадженні роботи змінами наголосила Ніна Данченко.
Світлана Жаркова у рубриці «1С: поради кадровикам» зупинилася на оформленні навчальної відпустки в 1С 8.2.
Як знайти навчальну програму для працівників, що виправдає сподівання керівництва та принесе користь самим фахівцям? Як не втратити кошти, вкладені у навчання, і вибрати компетентного тренера? Читайте у статті Наталії Лозійчук в рубриці «HR-аспект».
Тетяна Сніжко у рубриці «Охорона праці» зазначила, що піклування про здоров’я споживачів починається з турботи про співробітників.
Також, шановні працівники кадрових служб, прийміть щирі вітання від Видавництва HRD з нагоди професійного свята. Нехай ваша праця завжди приносить вам задоволення, бажаємо успіхів у поточних справах та в усіх починаннях.
Дорогі читачі, у цьому році наше Видавництво святкує своє 14-річчя. Дякуємо за те, що ви з нами.

Із побажанням
жаги до знань,
Катерина Гарманчук,
відповідальний редактор

Комментариев нет:

Отправить комментарий