20 августа 2013 г.

Знайти баланс

Керівники сучасних підприємств, установ та організацій намагаються втілити в життя новомодні методи управління мотивацією персоналу. Дуже часто забуваючи про те, що для багатьох працівників матеріальне стимулювання було, залишається і буде пріоритетним, як не крути. «Виконав діло – отримав свої зароблені кошти», – з таким гаслом живуть та працюють немало людей, і це потрібно враховувати роботодавцям. Грошова мотивація залишається однією з найбільш дієвих і на сьогодні. Все дуже просто: перед працівником ставиться певне завдання, він його успішно виконує та отримує раніше обговорену заробітну плату. Якщо виконав роботу краще та швидше – отримав винагороду.
Чи завжди та робота хороша, де виплачують високу зарплату? Деякі роботодавці шукають баланс між матеріальною і нематеріальною сторонами. Але на практиці такі ситуації зустрічаються напрочуд рідко. В основному перевагу надають або грошам, або нематеріальним заохоченням.
Що ж думають з цього приводу самі працівники? Цікавими виявилися результати опитування, проведеного порталом hh.ua. Виявляється, що 46 % офісних працівників люблять роботу, а не зарплату. Тільки 8 % опитаних вірять, що за гроші вони можуть працювати ким завгодно і де завгодно. Варто зазначити, що зручний графік, біла зарплата, соціальні гарантії, стабільність компанії, можливість професійного зростання є головними серед нематеріальних факторів.
У серпневому номері журналу  експерти розглянули актуальні питання, пов’язані з виплатами працівникам, які стануть вам, шановні читачі, у нагоді в подібних ситуаціях.
Зокрема, Марія Донець розповіла про особливості оплати понаднормових.
Ксенія Забродська розказала про премії, надбавки та доплати працівникам.
Як розрахуватися з працівниками за роботу у вихідні, святкові та неробочі дні? Яким чином роботодавцю організувати оплату часу, відпрацьованого працівником у його вихідний або святковий і неробочий день? Читайте у статті Оксани Лапій та Юлії Казанської.
Зазвичай при зміні мінімальної заробітної плати працівнику у кадрових служб виникає немало запитань. Світлана Рибчун розкрила найважливіші аспекти з цього питання.
В статті Дарії Александрової мова піде про особливості виплати декретних.
Ганна Горіна та Олена Панич описали найскладніші моменти при утриманні аліментів із зарплати працівника.
Олеся Павлинська та Ольга Кучерук висвітлили питання про допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
Про нові правила нарахування допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами розповіла Ганна Воєводіна. Нагадаємо, згідно з нормами ЗУ «Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії» № 231-VII від 14.05.2013, з 01.07.2013 роботодавці нараховують єдиний внесок у розмірі 33,2 % на суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами і утримують єдиний внесок у розмірі 2 % таких сум з осіб, які перебувають у відпустці та одержують таку допомогу.
Максим Сисоєв зазначив, як Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності штрафує роботодавців за порушення з боку співробітників.
У рубриці «1С: поради кадровикам» Віта Татаринова розглянула проведення оплати праці в святкові та неробочі дні працівникам в 1С: 8.2.
На топ-15 нефінансових інструментах для мотивації співробітників наголосила Валентина Нікіфорова.
Інна Хоміна у рубриці «Охорона праці» зупинилася на інноваційних програмах, мета яких – зацікавити кожного співробітника виконувати загальні вимоги законодавства з охорони праці, ознайомитися зі специфікою підприємства, правилами внутрішнього розпорядку, правилами пожежної безпеки.

Із побажанням
стабільності,
Катерина Гарманчук,
відповідальний редактор



Комментариев нет:

Отправить комментарий