13 ноября 2013 г.

Почути один одного

Практика показує, що тісна співпраця роботодавців з центрами зайнятості вирішує широке коло питань обох сторін, і найголовніше – питання такого бажаного працевлаштування громадян, яким на сьогодні дуже непросто знайти роботу.
Cтимулювання діяльності роботодавців, яка спрямована на створення нових робочих місць, є одним із найважливіших завдань центрів зайнятості, про це повинні пам’ятати роботодавці. Здійснюється воно шляхом щомісячної компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Підготовка фахівців різноманітних сфер діяльності, підбір та навчання кадрів, взаємодія зацікавлених сторін у підборі, навчанні та працевлаштуванні, укомплектування штату зі здібних працівників – це лише частина того, на що роботодавець може розраховувати при взаємодії зі службою зайнятості, головне при цьому – почути побажання один одного.
Тож, шановні читачі, експерти листопадового номера журналу «Праця і Закон» розкрили широке коло питань, пов’язаних зі співпрацею державної служби зайнятості з роботодавцями. Підтвердивши ще раз, що в разі дотримання всіх правил, виконання поставлених завдань та врахування побажань принесуть користь усім учасникам трудових відносин.
Зокрема, в номері Марія Донець розповіла про особливості співпраці роботодавця з центром зайнятості. Автор розглянула питання подання звітності, отримання роботодавцем дозволу на використання праці іноземців, реєстрації державною службою зайнятості трудових договорів між працівниками та фізичними особами – суб’єктами підприємницької діяльності.
На співпраці підприємств з центром зайнятості при прийомі на роботу іноземців наголосила Дар’я Александрова.
Ольга Самойленко зазначила про порядок дій під час отримання ліцензії на здійснення діяльності щодо посередництва у працевлаштуванні на роботу за кордоном у державному центрі зайнятості. Детальніше у статті «Працевлаштування за кордоном: отримуємо ліцензію».
Ігор Литвин описав підстави, зміст та порядок притягнення роботодавців приватної форми власності та відповідних керівників до юридичної відповідальності за недотримання квоти для працевлаштування пільгової категорії населення.
Михайло Парапан та Богдан Слободян розказали про особливості розробки правил внутрішнього трудового розпорядку.
Про особливості надання відпустки при ненормованому робочому дні розповіла Світлана Рибчун.
Експерти Ганна Горіна та Олена Панич представили табель обліку використання робочого часу.
Еліна Анцут та Юрій Лазорко зупинились на особливостях працевлаштування іноземців в Україні. Автори наголошують на тому, що процедура працевлаштування таких осіб значно відрізняється від працевлаштування громадян України. Про деякі юридичні особливості оформлення на роботу іноземців в Україні читайте у статті.
Катерина Папиш у рубриці «1С: поради кадровикам» висвітлила питання доплати за суміщення посади.
Рубрика «HR-аспект» представлена статтею Юлії Стрельченко «Зміна життєвих циклів компанії та реструктуризація HR-підрозділу». Автор детально описала життєві цикли організації у трактуванні сучасного гуру менеджменту Іцхака Адізеса.
Правові аспекти дотримання вимог охорони праці в компанії відмітила Євгенія Галамасюк у рубриці «Охорона праці». «Кожному роботодавцю важливо розуміти, які обов’язки на нього накладаються законодавством, зокрема, у частині трудових відносин. Питання охорони праці завжди займало істотне місце у сфері трудового права для компаній-роботодавців», – зазначає автор.
Зауважимо, що, окрім постійного працевлаштування, може йти мова і про тимчасове, за сприянням служби зайнятості, – про це читайте у рубриці «Життєва ситуація».
Із побажанням
плідної співпраці,
Катерина Гарманчук,
відповідальний редактор


Комментариев нет:

Отправить комментарий