15 августа 2012 г.

Обізнані – значить, підготовлені


Серпневий номер журналу «Праця і Закон» присвячений питанням проведення перевірок державних органів у сфері праці та кадрового аудиту. Він допоможе вам озброїтися необхідною інформацією для того, аби такі важливі для підприємства процеси пройшли без негативних наслідків.
Не секрет, що так влаштована людина: одне тільки слово «перевірка» зазвичай викликає в нас неприємні асоціації. На щастя, тим компаніям, які відповідально ставляться до трудових відносин з працівниками та їхнього оформлення, такі хвилювання не загрожують.
Порядок проведення тієї чи іншої перевірки давно врегульовано різноманітними нормативними актами, положеннями, інструкціями. І якщо субєкт та обєкт перевірки будуть сумлінно дотримуватися правил – перевірка пройде без зайвих проблем та стресів для обох сторін. Головне – знати права, обовязки та повноваження, як свої, так перевіряючих органів. У цьому, дорогі читачі, вам допоможуть наші експерти.
Євгенія Новичкова розповіла, які саме державні органи можуть прийти з перевіркою в сфері праці на підприємство, зазначивши їхні повноваження та компетенції.
На основних етапах проведення кадрового аудиту наголосила Надія Братаніч.
Галина Таран зазначила види кадрової документації, яка підлягає перевірці.
Вимоги до оформлення реквізитів та тексту документів описала Тетяна Сорокопуд
Володимир Дзьобан поділився порадами щодо зберігання та ведення кадрової документації іноземців та осіб без громадянства.
Наталя Поночевна розповіла про практику проведення кадрового аудиту. Особливу увагу автор звернула на аудит працівників у компанії.
Рекомендації щодо шляхів оптимізації системи кадрового обліку та діловодства надала Світлана Бондарчук.
З серпневого номера у журналі вводиться нова рубрика – «Охорона праці», її  відкривають Микола Ганжа з матеріалом про медогляд працівників та  Галина Таран, яка розповіла про проведення перевірок у сфері охорони праці..
У рубриці «1C: поради кадровикам» Катерина Ратушняк описала процес заповнення табеля обліку робочого часу, зазначивши різницю між автоматичним та ручним веденням табелю.
Костянтин Єрофтєєв, експерт рубрики «HR-аспект», присвятив матеріал темі мотивації персоналу. Автор нагадує, що саме мотивація є тим вектором, що спрямовує діяльність співробітників, дозволяючи максимально продуктивно застосовувати вміння та навички і досягати значних результатів. Матеріал стосується практичного застосування гігієнічно-мотиваційної теорії Фредеріка Герцберга.

Із побажанням

 успіхів у справах,

Катерина Гарманчук,

редактор

Комментариев нет:

Отправить комментарий