28 апреля 2010 г.

23 квітня в конференц-залі готелю Radisson SAS Kiev відбулася ІІІ Конференція корпоративних юристів, організатором якої стала всеукраїнська громадська організація «Асоціація правників України».

Корпоративні юристи отримали можливість обговорити актуальні питання роботи юридичної служби компанії, визначити стратегію і тактику організації ефективної роботи з позаштатними юристами та юридичними фірмами, розглянути проблеми управління та судової практики.

Програма Конференції була поділена на чотири сесії і, за словами організаторів, стала своєрідним відображенням робочого дня юрисконсульта. Сесії мали своєрідний тематичний поділ: «Моніторимо законодавство», «Судове засідання», «Аналіз проблемних правових питань» та «Погляд в майбутнє: покращення ефективності правового забезпечення компанії». Серед доповідачів заходу були судді, керівники юридичних департаментів українських компаній та юристи. Вони розповіли про останні тенденції судової практики, зокрема з питань адміністративного та антимонопольного законодавства, проаналізували проблеми податкового та господарського законодавства, а також висвітлили шляхи покращення ефективного правового забезпечення компанії.

Відкриття конференції розпочалось коротким виступом Сергія Коннова, Президента Асоціації правників України. Він впевнений, що у майбутньому юрисконсульти будуть залучатися і до інших сфер правового суспільства. Його колега Юрій Вахель, Член Правління та Голова секції корпоративних юристів АПУ, висловив переконання, що завдяки АПУ кожен фахівець юридичної справи може стати складовою частиною правової спільноти України.


Першу сесію Конференції розпочав Армен Хачатурян, старший партнер юридичної фірми «Астерс», із доповіддю на тему «Перспективне законодавство або яких сюрпризів слід очікувати в 2010 році». Він спробував дати загальну характеристику української правової сфери. Спікер стверджує, що «законодавство України – слабка ланка», адже воно неструктуроване, неузгоджене, двозначне та незрозуміле. Як приклад, експерт навів статистику судових справ США, де лише 5 % усіх позовів доходять до Верховного суду, а 70 % закриваються ще в першій інстанції. Це свідчить про повагу до суду та досконалість всієї правової системи.

Свої побажання щодо проведення конференції висловила Олександра Павленко, адвокат та партнер правової групи «Павленко і Побережнюк». Подібні заходи відвідують зазвичай спеціалісти приватних юридичних фірм, а не державні правники. Їй хотілося б налагодити повноцінний діалог приватного сектора та держави, адже «з позицією держави ми знайомимося лише з виходом законопроекту» - підсумовує експерт.


Підготувала:

Тетяна Вареник

Комментариев нет:

Отправить комментарий